Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане откъм мотора 1.8 т.с спорт 127кс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тракане откъм мотора 1.8 т.с спорт 127кс

Добър ден колеги, много се рових в форума но невидях никой с подобен проблем като моя.
    От доста време ми се появи едно тънко чукане в мотора (алфа 155 1.8 т.с спорт 127кс).Гледах какво ли не регулирах клапаните сичко е наред но чука и дразни.
    Съмнявам се дали не е вариатора но само предполагам.Как мога да разбера дали е той благодаря предварително.....
    KOITO RAZBIRA NA 155 SE SPIRA

Здравей колега ,вариатора най напред изтропва при палене и после утихва това с времето се задълбочава и се стига до едно постоянно чаткане ясно доловимо откъм страната на ангренажа.Надявам се да съм ти бил полезен .
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      Здравей колега ,вариатора най напред изтропва при палене и после утихва това с времето се задълбочава и се стига до едно постоянно чаткане ясно доловимо откъм страната на ангренажа.Надявам се да съм ти бил полезен .
      Не съм сигурен ама колегата пише че е с мотор 1.8 спорт 127к.с. това е 8 клапанова версия
      92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
      95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
      90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
      00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

виж да не е от веригата ,може да е натегнеш малко
        155 осем хиляди клапана 16 вериги
        0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от VENZAKIS Покажи съобщение
          Добър ден колеги, много се рових в форума но невидях никой с подобен проблем като моя.
          От доста време ми се появи едно тънко чукане в мотора (алфа 155 1.8 т.с спорт 127кс).Гледах какво ли не регулирах клапаните сичко е наред но чука и дразни.
          Съмнявам се дали не е вариатора но само предполагам.Как мога да разбера дали е той благодаря предварително.....
          И при мен има нещо подобно. И аз като теб я карах да й регулират клапаните и дори смених вала на изпускателните, че бил износен и пак не спря. Майсторите във форума ми казаха, че клапаните се регулирали трудно и било голяма играчка и вероятно не са ми ги направили както трябва. А ти не можеш ли определиш откъде горе-долу идва шума?
          При мен е най-силно се чува откъм смукателните клапани на 2-3 цилиндър, затова си мисля, че или трябва реглаж или вала е за смяна.
          155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
            Не съм сигурен ама колегата пише че е с мотор 1.8 спорт 127к.с. това е 8 клапанова версия
            Вариатора при осемклапановите е друг модел по принцип се слави че е доста здрав обаче като се разтрака трака ужасно много по гадно от на 16 клапановите и лошата новина е че не се предлага ремонтен комплект за него а като нов цената му е дори по висока от на другия което практически обезмисля покупката му защото е по лесно да се купи мотор втора употреба за толкова пари.
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
              Вариатора при осемклапановите е друг модел по принцип се слави че е доста здрав обаче като се разтрака трака ужасно много по гадно от на 16 клапановите и лошата новина е че не се предлага ремонтен комплект за него а като нов цената му е дори по висока от на другия което практически обезмисля покупката му защото е по лесно да се купи мотор втора употреба за толкова пари.
              Искрени извинения
              92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
              95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
              90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
              00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Благодаря за отговорите и мненията. За сега само ме притеснява да не се счупи .
                Last edited by VENZAKIS; d.m.y г., 20:25.

Comment

Няма да се счупи Сменяй масло и карай...това е 8В двигател...Чувал съм такива двигатели на по 400хил км. тропат лопат чукат и пак си вървят

Ела на някоя среща да я преслушаме...Друго ако имаш път към кв. Дианабад може да минеш да я чуя...Не съм майстор но просто да направим сравнение и дали има нещо притеснително
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                  exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                  ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                  ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                  by RUBIG service

Comment

а дали не става дума за тракането(цъкането) на инжекторите, като вдигнеш капака е доста осезаемо. Аз лично на никоя друга кола не съм чувал толкова шумни инжектори, както на нашите!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
                      Искрени извинения
                      Моля, няма защо нали първоначалния замисъл на форума е да си помагаме един на друг с полезна информация.
                      Макар на последък това да не личи много-много че много спам и много дезинформация се напълни.
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

ами ако са повдига4и ... не 4е много разбирам ама и аз имам някакво 4укане и ми казаха 4е може би са те ....
                        http://vbox7.com/play:f6ed4e17

Comment

Първоначално публикувано от Buxalkata Покажи съобщение
                          ами ако са повдига4и ... не 4е много разбирам ама и аз имам някакво 4укане и ми казаха 4е може би са те ....
                          8 клапановите мотори нямат хидравлични повдигачи на клапаните, а са с пулове!
                          Сигурен ли си че са добре регулирани клапаните, че точно 8 клапановите са доста голяма игра, до колкото знам, за регулация, но не е невъзможна! Моята глава свалена са ги пасвали и регулирали и е бомба!
                          Вариатора също на тия мотори не трака!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщение
                            виж да не е от веригата ,може да е натегнеш малко
                            При мен в началото като е взех колата именно веригата ми претракваше!!!!Не тракаше постоянно а на някакви определени интервали (става въпрос за работа на 850 оборота) и звука беше точно като претракване такова леко...
                            Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 07:45.
                            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Веригата е добре опъната и от нейна страна няма никакъв проблем.Прави ми впечатление когато е студен мотора работи прекрасно и не чука.Когато загрее мотора-вдигне тем.60г на маслото тогава започва чаткането и е постоянно.Затова си мисля че е от варятора.

Comment

Working...
                              X